ΠΑΝΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΠΑΝΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΠΑΝΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

Οι αφράτες αμερικανικές τηγανίτες ή αλλιώς πάνκεϊκ είναι ένα κλασικό πρωινό πιάτο. Προσθέτοντας διάφορα συνοδευτικά υλικά, μπορεί να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικό αλμυρό σνακ. Σε αυτήν τη συνταγή, τα πάνκεϊκ συνοδεύονται από καπνιστό σολομό και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό.

8 μερίδες
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για τα πάνκεϊκ
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,ξύσμα από 1 λεμόνι, 2 πρέζες αλάτι, 6 αβγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια, 280 γρ. γάλα

Γαρνιτούρα
Καπνιστός σολομός, άνηθος, κρέμα γάλακτος πλούσια σε λιπαρά (κρεμ φρες), χυμός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι στο Gourmet 7 Blender.
  • Κάντε μια τρύπα στο κέντρο, προσθέστε τους κρόκους, ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.
  • Ρίξτε απαλά τη ζύμη μέσα στο μπολ με τα ασπράδια, διατηρώντας όσο το δυνατόν πιο αεράτο το μείγμα, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά ζύμη.
  • Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι και περάστε ελαφρώς με βούτυρο.
  • Ρίξτε μια μικρή κουταλιά μέσα στο ζεστό τηγάνι και ψήστε μέχρι να χρυσαφίσουν και οι δύο πλευρές, για περίπου 2 λεπτά.
  • Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Για να σερβίρετε τα πάνκεϊκ, περιλούστε με μια γενναιόδωρη ποσότητα παχιάς κρέμας γάλακτος, προσθέστε από πάνω καπνιστό σολομό, λίγο άνηθο και χυμό λεμονιού.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ

Θέλετε ακόμα πιο αφράτα πάνκεϊκ;
Το χτύπημα των ασπραδιών ξεχωριστά θα κάνει τα πάνκεϊκ πιο αφράτα και με πιο ανάλαφρη γεύση.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Για να συνοδέψετε αυτό το κλασικό, πλούσιο πιάτο, προτιμήστε ένα εξίσου κλασικό, πλούσιο κρασί: έναν αφρώδη οίνο που έχει παραχθεί με την παραδοσιακή μέθοδο. Μπορείτε να προτιμήσετε κάποιο κρασί της ποικιλίας Chardonnay ή Blanc de Blancs από την Καμπανία της Γαλλίας, από την Φραντσιακόρτα της Ιταλίας, το Ηνωμένο Βασίλειο ή από πιο δροσερά κλίματα του Νέου κόσμου, όπως την Τασμανία της Αυστραλίας ή το Μάρλμπορο της Νέας Ζηλανδίας. Η φρεσκάδα και οι έντονες φυσαλίδες του κρασιού συμπληρώνουν ιδανικά την υφή του καπνιστού σολομού, μετριάζοντας την αλμυρή γεύση του. Για να απολαύσετε την πολυπλοκότητα των γεύσεων, μη διστάσετε να σερβίρετε το κρασί σε κανονικό ποτήρι σε σχήμα τουλίπας και όχι σε ποτήρι σαμπάνιας flute ή coupe.

Διαβάστε περισσότερα

μαχαίρια στο ξύλο κοπής

Άλλες συνταγές από το Le Cordon Bleu

  • Pain perdu
  • Πίτσα
  • Ψωμάκια Ατμού