Pesto
ΠΕΣΤΟ
Μια ιδανική πινελιά για ζυμαρικά και όχι μόνο. Η παρασκευή της σάλτσας πέστο είναι πανεύκολη: είναι ένα μείγμα σκόρδου, κουκουναριού, παρμεζάνας, ελαιόλαδου και αρωματικών βοτάνων. Ακολουθεί μια κλασική συνταγή με βασιλικό - εσείς, όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι βότανο έχετε στον κήπο σας.
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 ματσάκι βασιλικό
75 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
150 ml ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο Gourmet 7 Blender.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ
- Φροντίζετε τα υλικά που χρησιμοποιείτε για το πέστο να είναι καλής ποιότητας. Η τελική γεύση θα είναι τόσο καλή όσο τα προϊόντα που χρησιμοποιήσατε.
- Αν θέλετε εναλλακτικά υλικά: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον βασιλικό χρησιμοποιώντας άλλα βότανα, όπως δυόσμο, κόλιανδρο ή ακόμα και ρόκα, για μια διαφορετική εκτέλεση της συνταγής.
- Μυστικό επιτυχίας: σε περίπτωση που σας πέσει περισσότερη ποσότητα ελαιόλαδου και η σάλτσα γίνει αρκετά λαδερή (και με κομμένη όψη), προσθέστε λίγο κρύο νερό ή ένα παγάκι και χτυπήστε ξανά στο μπλέντερ, για να γαλακτωματοποιηθεί ξανά το μείγμα. Συμβουλή: μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα πέστο, να τη βάλετε σε μικρά βαζάκια ή σε παγοθήκη, για την έχετε στη διάθεσή σας και να τη χρησιμοποιείτε, όση και όποτε τη χρειάζεστε.