ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΜΠΡΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΜΠΡΙ
Το σησαμέλαιο, το λάιμ και οι πιπεριές τσίλι συνθέτουν ένα έντονο μείγμα αρωμάτων και γεύσεων που πολλοί θα χαρακτήριζαν ως αδιαμφισβήτητα ασιατικό. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκουμπρί με τσιπούρα και τον ανανά με μάνγκο.
4 φιλέτα σκουμπρί
Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
1 μικρός ανανάς
60 γρ. μηλόξυδο
2 σκελίδες σκόρδου
2 πιπεριές καυτερές/τσίλι
120 γρ. σησαμέλαιο
1 κόκκινο κρεμμύδι, πίκλα
κόλιανδρος, λάιμ, αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμάστε τα φιλέτα σκουμπριού αλείφοντάς τα με σησαμέλαιο. Ψήστε στον φούρνο στους 180°C για μερικά λεπτά.
- Για το ντρέσινγκ της σαλάτας, χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί στο Gourmet 7 Blender (ανανάς, τσίλι, σησαμέλαιο, μηλόξυδο, λάιμ, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι).
- Συνθέστε τα υλικά στο πιάτο και σερβίρετε.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ
Αν θέλετε εναλλακτικά υλικά:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το σκουμπρί με σαρδέλες ή τσιπούρα. Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον ανανά με μάνγκο.