ΠΙΤΣΑ
ΠΙΤΣΑ
Ο συνδυασμός του λιωμένου τυριού, της κριτσανιστής ζύμης και της γλυκιάς σάλτσας έβαλε την πίτσα στις καρδιές όλων των καλοφαγάδων του κόσμου. Η προσθήκη πιπεριάς στη σάλτσα την κάνει να ξεχωρίζει από τις κλασικές πίτσες. Από πάνω, μπορείτε να βάλετε τα υλικά της επιλογής σας.
Για 2 πίτσες
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες (μαζί με τον χρόνο για το φούσκωμα της ζύμης)
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
8 γρ. φρέσκια μαγιά, 150 γρ. χλιαρό νερό, 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 5 γρ. αλάτι, 2 γρ. ζάχαρη, 25 γρ. ελαιόλαδο
Σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς
4 σκελίδες σκόρδου, 2 κίτρινες ή κόκκινες πιπεριές, 1 λευκό κρεμμύδι, 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους, ελαιόλαδο
Γαρνιτούρα
Μια χούφτα ρόκα, φύλλα βαλεριάνας, αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε τη μαγιά στο Gourmet 7 Blender. Ρίξτε από πάνω το ζεστό νερό, ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν και αφήστε τη μαγιά να αφρίσει.
- Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο στον κάδο μιας κουζινομηχανής ή σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού και ζυμώστε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Αν δεν έχετε κουζινομηχανή, ζυμώστε τη ζύμη επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο για 10-15 λεπτά.
- Βάλτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
- Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C/180°C, στον αέρα. Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί, περιλούστε με ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και έπειτα μεταφέρετέ τα στην κουζινομηχανή. Χτυπήστε για να δημιουργηθεί ένας τραχύς πολτός και αφήστε στην άκρη.
- Δυναμώστε τον φούρνο στους 220°C και βάλτε ένα ταψί στο οποίο μπορεί να χωρέσει μια πίτσα.
- Χτυπήστε τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και χωρίστε σε 2 μέρη. Απλώστε και δώστε κυκλικό σχήμα και έπειτα απλώστε από επάνω τη σάλτσα.
- Βάλτε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας σας και στη συνέχεια μεταφέρετε προσεκτικά, μία πίτσα τη φορά, στον φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
- Βγάλτε από τον φούρνο και προσθέστε από πάνω τη ρόκα, τα φύλλα βαλεριάνας, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ
Ζωντανή γεύση
Προσθέστε αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα στην πίτσα μετά το ψήσιμό της, για να μην καούν αλλά και για να διατηρηθεί ζωντανή η γεύση τους.