ΠΙΤΣΑ

ΠΙΤΣΑ

ΠΙΤΣΑ

Ο συνδυασμός του λιωμένου τυριού, της κριτσανιστής ζύμης και της γλυκιάς σάλτσας έβαλε την πίτσα στις καρδιές όλων των καλοφαγάδων του κόσμου. Η προσθήκη πιπεριάς στη σάλτσα την κάνει να ξεχωρίζει από τις κλασικές πίτσες. Από πάνω, μπορείτε να βάλετε τα υλικά της επιλογής σας.

Για 2 πίτσες
Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες (μαζί με τον χρόνο για το φούσκωμα της ζύμης)

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη
8 γρ. φρέσκια μαγιά, 150 γρ. χλιαρό νερό, 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 5 γρ. αλάτι, 2 γρ. ζάχαρη, 25 γρ. ελαιόλαδο

Σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς
4 σκελίδες σκόρδου, 2 κίτρινες ή κόκκινες πιπεριές, 1 λευκό κρεμμύδι, 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους, ελαιόλαδο

Γαρνιτούρα
Μια χούφτα ρόκα, φύλλα βαλεριάνας, αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάλτε τη μαγιά στο Gourmet 7 Blender. Ρίξτε από πάνω το ζεστό νερό, ανακατέψτε για να ομογενοποιηθούν και αφήστε τη μαγιά να αφρίσει.
  • Βάλτε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο στον κάδο μιας κουζινομηχανής ή σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίξτε το υγρό μείγμα στο μείγμα αλευριού και ζυμώστε σε μεσαία ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Αν δεν έχετε κουζινομηχανή, ζυμώστε τη ζύμη επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο για 10-15 λεπτά.
  • Βάλτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη σάλτσα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C/180°C, στον αέρα. Βάλτε όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί, περιλούστε με ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
  • Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και έπειτα μεταφέρετέ τα στην κουζινομηχανή. Χτυπήστε για να δημιουργηθεί ένας τραχύς πολτός και αφήστε στην άκρη.
  • Δυναμώστε τον φούρνο στους 220°C και βάλτε ένα ταψί στο οποίο μπορεί να χωρέσει μια πίτσα.
  • Χτυπήστε τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και χωρίστε σε 2 μέρη. Απλώστε και δώστε κυκλικό σχήμα και έπειτα απλώστε από επάνω τη σάλτσα.
  • Βάλτε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας σας και στη συνέχεια μεταφέρετε προσεκτικά, μία πίτσα τη φορά, στον φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
  • Βγάλτε από τον φούρνο και προσθέστε από πάνω τη ρόκα, τα φύλλα βαλεριάνας, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΦ

Ζωντανή γεύση

Προσθέστε αποξηραμένα ή φρέσκα βότανα στην πίτσα μετά το ψήσιμό της, για να μην καούν αλλά και για να διατηρηθεί ζωντανή η γεύση τους.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

Το ροζέ κρασί είναι η ιδανική επιλογή όταν πρέπει να επιλέξουμε ένα κρασί για να συνοδεύσουμε μια πίτσα με σάλτσα ντομάτας. Ο συνδυασμός των ώριμων κόκκινων φρούτων και η φρεσκάδα της συγκεκριμένης ποικιλίας σταφυλιού ισορροπούν ιδανικά με τη γλυκόξινη γεύση της ντομάτας. Τα περισσότερα ροζέ κρασιά έχουν αρκετά δυνατό σώμα για να κοντράρουν στα ίσα την τραγανή κρούστα παρμεζάνας και την πλούσια γεύση των τυριών. Προτείνουμε ροζέ της ποικιλίας Grenache από τον Ροδανό στη Γαλλία, από τη Ναβάρρα της Ισπανίας ή, για πλήρη ιταλική συγχορδία, ένα ροζέ από την Απουλία της Νότιας Ιταλίας. Για να κάνετε πιο εύκολη τη ζωή σας, προτιμήστε ένα κρασί με βιδωτό πώμα. Το κρασί διατηρεί περισσότερο τη φρεσκάδα του και μπορείτε να το απολαύσετε πάντα και παντού!

Διαβάστε περισσότερα

μαχαίρια στο ξύλο κοπής

Άλλες συνταγές από το Le Cordon Bleu

  • Σαλάτα με ανανά και σκουμπρί
  • Pain perdu
  • Πέστο