ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ CULINARY MISFITS
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ
ΤΩΝ CULINARY MISFITS
ΥΛΙΚΑ
3 μπαγιάτικα ψωμάκια ή ξεραμένο ψωμί, 2 παντζάρια, 1 μικρό κρεμμύδι, σκόρδο, τζίντζερ, φρέσκο δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 4 κ.σ. χυμός μήλου, 2 κ.σ. ταχίνι, φέτα (σε τρίμματα), 2-3 χούφτες διάφορες πρασινάδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόψτε το ψωμί σε κυβάκια 2 εκατοστών. Αν το ψωμί δεν είναι αρκετά σκληρό, ψήστε το για λίγο στον φούρνο.
2. Αφαιρέστε τη ρίζα από το παντζάρι, ξεφλουδίστε το και κόψτε σε μικρά κομμάτια.
3. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC και βάλτε τα μισά παντζάρια μαζί με το κρεμμύδι που έχετε κόψει σε κυβάκια, μαζί με το τριμμένο σκόρδο και τζίντζερ, 2 ψιλοκομμένα κλωναράκια δενδρολίβανου και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήστε για περίπου 15 λεπτά.
4. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, χτυπήστε στο μπλέντερ τα μισά παντζάρια μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό μήλου και το ταχίνι.
5. Βάλτε τα ψητά λαχανικά και το ντρέσινγκ μαζί σε ένα μπολ και αφήστε τα να μαριναριστούν για μερικά λεπτά. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού κατά βούληση.
6. Βάλτε τις πρασινάδες σε ένα πιάτο, από πάνω τα ψητά λαχανικά και τα τρίμματα φέτας.
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ CULINARY MISFITS
Οι Culinary Misfits είναι ένα μαγειρικό δίδυμο που σχηματίστηκε το 2012 από τις Lea Brumsack και Tanja Krakowski. Καταδικάζουν την αλόγιστη απόρριψη φρούτων και λαχανικών επειδή δεν πληρούν κάποια αισθητικά πρότυπα. Οι Culinary Misfits αποφάσισαν να γιορτάσουν την ομορφιά της διαφορετικότητας στην φύση.