VEGAN ΜΠΕΡΓΚΕΡ
VEGAN ΜΠΕΡΓΚΕΡ
Ακόμα και οι πλέον ορκισμένοι κρεατοφάγοι δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτόν τον πεντανόστιμο γευστικό συνδυασμό.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Vegan μπιφτέκι
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
2. Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδου.
3. Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια.
4. Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε χοντρά κομμάτια.
5. Βάλτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα παντζάρια, το ταχίνι και το λάδι σε ένα μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
6. Στραγγίξτε τα ρεβίθια. Ξεπλύνετε καλά τον κόλιανδρο. Προσθέστε τα ρεβίθια στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πολτός.
7. Βάλτε σε ένα μπολ. Πάρτε το ξύσμα από το λεμόνι. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε τον χυμό του μέσα στο μπολ. Προσθέστε καρυκεύματα και αλάτι κατά βούληση.
8. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ταψί. Πλάστε το μείγμα σε μπέργκερ και βάλτε τα στο ταψί.
9. Ψήστε τα μπέργκερ για 20 λεπτά.
10. Περάστε με ελαιόλαδο με ένα πινέλο και βάλτε σε γκριλιέρα ή ψηστιέρα για έξτρα καπνιστή γεύση.
Κρεμώδες ντρέσινγκ κάσιους-μουστάρδας
1. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα κάσιους. Προσθέστε τα στο μίξερ με νερό, ξίδι και αλάτι. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, αλλά με λεπτούς κόκκους.
2. Προσθέστε το λάδι όσο λειτουργεί το μίξερ, μέχρι η υφή του ντρέσινγκ να γίνει σαν μαγιονέζα.
3. Καρυκεύστε με μουστάρδα, αλάτι και ξίδι.
Πρόταση σερβιρίσματος
Κόψτε το ψωμάκι κατά μήκος και καψαλίστε σε σκεύος πάνω σε εστία αερίου. Βάλτε τα φύλλα μαρουλιού στο κάτω ψωμί, προσθέστε πίκλες και βάλτε το μπιφτέκι από πάνω. Περιλούστε το μπιφτέκι με το ντρέσινγκ και καπακώστε με το άλλο μισό ψωμάκι. Βάλτε τα τσιπς σε ένα συνοδευτικό μπολ ή καλαθάκι και σερβίρετε με επιπλέον ντρέσινγκ στο πλάι.