ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΓΑΣ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
Αυτή η κρύα σούπα ισπανικής προέλευσης είναι μια υπέροχη γευστική πρόταση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 κόκκινες πιπεριές, 1 αγγούρι, 1 κρεμμύδι, 2 σκελίδες σκόρδο, 600 ml ζωμός λαχανικών, 100 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, 30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί, 400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες, 2 μικρές φέτες ψωμί, αλάτι και πιπέρι, βασιλικός κατά βούληση, 12 γαρίδες γίγας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 μερίδες
1 Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλουδίστε τις πιπεριές, κόψτε στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Ψιλοκόψτε τη 1 πιπεριά και χοντροκόψτε τις υπόλοιπες. Ξεφλουδίστε και κόψτε στη μέση το αγγούρι. Αφαιρέστε τα σπόρια (αλλά μην τα πετάξετε) και κόψτε σε κύβους το ένα μισό. Χοντροκόψτε το υπόλοιπο μισό.
2 Τοποθετήστε όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ μαζί με τα σπόρια του αγγουριού. Προσθέστε το καθαρισμένο και κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τον ζωμό λαχανικών, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τις ξεφλουδισμένες ντομάτες και τις φέτες ψωμιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
3 Κόψτε τα φύλλα βασιλικού από τα κοτσάνια τους και προσθέστε τα στο ψιλοκομμένο αγγούρι και τις πιπεριές. Βάλτε το ψυγείο.
4 Καθαρίστε τις γαρίδες από τα κελύφη και αφαιρέστε το έντερο. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και βάλτε τις σε ένα ταψί. Μαγειρέψτε στον ατμό στο επίπεδο ραφιού 3 στη ρύθμιση ατμομαγειρέματος 2, στους 95°C για 15 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν. Χτυπήστε τα χοντροκομμένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ και προσθέστε κατά βούληση αλάτι και πιπέρι.
Πρόταση σερβιρίσματος: σερβίρετε τη σούπα σε κρύα, βαθιά μπολ, τοποθετώντας τρεις γαρίδες σε κάθε μπολ. Πασπαλίστε με τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τον βασιλικό.
-
Μύδια α λα μαρινιέρ
Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πιάτο με κορυφαία εμφάνιση και απλές παρασκευές, αυτή η κλασική γαλλική συνταγή θα σας κερδίσει.
-
Spring Roll στον ατμό
Αυτά τα υγιεινά ρολά αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους.
-
Κρεμμυδόσουπα "στη σακούλα"
Μια νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης, κλασικής συνταγής, για μια σούπα με πρωτόγνωρο βάθος και ζεστασιά.