ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ "ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ"

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ "ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ"

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ "ΣΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ"

Μια νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης, κλασικής συνταγής, για μια σούπα με πρωτόγνωρο βάθος και ζεστασιά. 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

400 γρ. κρεμμύδια, 500 ml ζωμός βοδινού, 1 κ.σ. πάπρικα καλής ποιότητας, 15 κόκκοι πράσινου πιπεριού, 1 φύλλο δάφνης, 5 κλωστές σαφράν, 1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο, 1 κλωνάρι θυμαριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

4 μερίδες

1 Καθαρίστε τα κρεμμύδια, κόψτε τα στη μέση και κόψτε σε λεπτές φέτες πάχους 2 χιλιοστών. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και κλείστε αεροστεγώς σε σακούλα για sous vide. 

2 Τοποθετήστε τη σακούλα στο επίπεδο ραφιού 3 στο πρόγραμμα "SousVide" και μαγειρέψτε στους 95°C για 75 λεπτά. 

Πρόταση σερβιρίσματος: σερβίρετε σε ζεστά μπολ και τοποθετήστε πάνω από τη σούπα μια φέτα φρυγανισμένου ψωμιού με λίγο τριμμένο τυρί. Ένα εξαιρετικό τυρί για αυτήν την περίπτωση είναι το γαλλικό Comté.  

  • Γκασπάτσο με γαρίδες γίγας στον ατμό

    Αυτή η κρύα σούπα ισπανικής προέλευσης είναι μια υπέροχη γευστική πρόταση. 

  • Μύδια α λα μαρινιέρ

    Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πιάτο με κορυφαία εμφάνιση και απλές παρασκευές, αυτή η κλασική γαλλική συνταγή θα σας κερδίσει.

  • Spring Roll στον ατμό

    Αυτά τα υγιεινά ρολά αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους.