ΜΥΔΙΑ Α ΛΑ ΜΑΡΙΝΙΕΡ

ΜΥΔΙΑ Α ΛΑ ΜΑΡΙΝΙΕΡ

ΜΥΔΙΑ Α ΛΑ ΜΑΡΙΝΙΕΡ

Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πιάτο με κορυφαία εμφάνιση και απλές παρασκευές, αυτή η κλασική γαλλική συνταγή θα σας κερδίσει.  

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 μικρά ματσάκια μαϊντανού, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κιλά μύδια, 2 φύλλα δάφνης, 1 κλωνάρι θυμαριού, αλάτι, 1 πρέζα τριμμένο λευκό πιπέρι, 15 γρ. βούτυρο, 50 ml λευκό κρασί, 150 γρ. κρέμα γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

4 μερίδες

1 Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ξεπλύνετε καλά τα μύδια σε κρύο νερό, για δύο με τρία λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που παραμένουν ανοιχτά ή επιπλέουν πάνω στο νερό. Βγάλτε το γένι (βύσσο) των μυδιών και ξύστε τυχόν προσκολλημένες πεταλίδες από τα κελύφη με ένα μαχαίρι. 

2 Βάλτε τα μύδια σε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ. Προσθέστε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και τη μισή ποσότητα μαϊντανού, αλατίστε και ρίξτε το τριμμένο λευκό πιπέρι. 

3 Αφήστε το βούτυρο, το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος να πάρουν μια βράση και περιχύστε με το μείγμα τα μύδια. Βάλτε στο επίπεδο ραφιού 2 στη ρύθμιση ατμομαγειρέματος 3, στους 99°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.  

Πρόταση σερβιρίσματος:  πασπαλίστε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε τα μύδια μέσα στο πυρέξ.

  • Γκασπάτσο με γαρίδες γίγας στον ατμό

    Αυτή η κρύα σούπα ισπανικής προέλευσης είναι μια υπέροχη γευστική πρόταση. 

  • Κρεμμυδόσουπα "στη σακούλα"

    Μια νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης, κλασικής συνταγής, για μια σούπα με πρωτόγνωρο βάθος και ζεστασιά.

  • Spring Roll στον ατμό

    Αυτά τα υγιεινά ρολά αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους.