ΜΥΔΙΑ Α ΛΑ ΜΑΡΙΝΙΕΡ
ΜΥΔΙΑ Α ΛΑ ΜΑΡΙΝΙΕΡ
Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πιάτο με κορυφαία εμφάνιση και απλές παρασκευές, αυτή η κλασική γαλλική συνταγή θα σας κερδίσει.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
2 μικρά ματσάκια μαϊντανού, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κιλά μύδια, 2 φύλλα δάφνης, 1 κλωνάρι θυμαριού, αλάτι, 1 πρέζα τριμμένο λευκό πιπέρι, 15 γρ. βούτυρο, 50 ml λευκό κρασί, 150 γρ. κρέμα γάλακτος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 μερίδες
1 Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ξεπλύνετε καλά τα μύδια σε κρύο νερό, για δύο με τρία λεπτά. Πετάξτε τα μύδια που παραμένουν ανοιχτά ή επιπλέουν πάνω στο νερό. Βγάλτε το γένι (βύσσο) των μυδιών και ξύστε τυχόν προσκολλημένες πεταλίδες από τα κελύφη με ένα μαχαίρι.
2 Βάλτε τα μύδια σε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ. Προσθέστε το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και τη μισή ποσότητα μαϊντανού, αλατίστε και ρίξτε το τριμμένο λευκό πιπέρι.
3 Αφήστε το βούτυρο, το λευκό κρασί και την κρέμα γάλακτος να πάρουν μια βράση και περιχύστε με το μείγμα τα μύδια. Βάλτε στο επίπεδο ραφιού 2 στη ρύθμιση ατμομαγειρέματος 3, στους 99°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ανοίξουν τα όστρακα.
Πρόταση σερβιρίσματος: πασπαλίστε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε τα μύδια μέσα στο πυρέξ.
-
Γκασπάτσο με γαρίδες γίγας στον ατμό
Αυτή η κρύα σούπα ισπανικής προέλευσης είναι μια υπέροχη γευστική πρόταση.
-
Κρεμμυδόσουπα "στη σακούλα"
Μια νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης, κλασικής συνταγής, για μια σούπα με πρωτόγνωρο βάθος και ζεστασιά.
-
Spring Roll στον ατμό
Αυτά τα υγιεινά ρολά αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους.