SPRING ROLL ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
SPRING ROLL ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ
Αυτά τα υγιεινά ρολά αρέσουν σε όλους και είναι ιδανικά για πάρτι και βραδιές με φίλους.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
250 γρ. στήθος κοτόπουλου, 1/2 καρότο, 50 γρ. ρίζες μπαμπού, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, 50 γρ. νουντλς ρυζιού, 50 γρ. φύτρες φασολιών, 1 κ.σ. ψημένο σησαμέλαιο, 1/2 κ.γ. μπαχαρικό Dajong, 2 κ.γ. κορν φλάουρ, 2 κ.σ. σόγια σως, 2 κ.γ. φις σως, 2 κ.γ. Sambal Oelek, 12 φύλλα ρυζιού, 2 χτυπημένα αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6-12 τεμάχια
1 Κόψτε το στήθος κοτόπουλου, το καρότο, τις ρίζες μπαμπού και το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές λωρίδες. Μουσκέψτε τα νουντλς ρυζιού και αφήστε τα να στραγγίξουν. Κόψτε τα σπόρια και το κάτω μέρος από τις φύτρες φασολιών.
2 Ζεστάνετε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά τις λωρίδες κοτόπουλου. Προσθέστε το καρότο, τις ρίζες μπαμπού, τις φύτρες φασολιών, τα νουντλς ρυζιού, το Dajong και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σωτάρετε για ακόμα ένα λεπτό ανακατεύοντας.
3 Αναμείξτε το κορν φλάουρ με τη σόγια σως, τη φις σως και το Sambal Oelek, προσθέστε στο τηγάνι, αφήστε να πάρει μια βράση και ανακατέψτε καλά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στο μεταξύ, μουσκέψτε τα φύλλα ρυζιού σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και στη συνέχεια στραγγίξτε τα.
4 Απλώστε τα φύλλα ρυζιού σε μια μεγάλη επιφάνεια εργασίας. Τοποθετήστε 2 κουταλιές από τη γέμιση σε κάθε φύλλο ρυζιού. Διπλώστε τις άκρες των φύλλων και τυλίξτε σε ρολά, χρησιμοποιώντας τα χτυπημένα αβγά για να κλείσετε τις άκρες. Λαδώστε το διάτρητο ταψί φούρνου για μαγείρεμα στον ατμό (παρέχεται μαζί με τον φούρνο) και απλώστε μέσα τα spring roll.
5 Μαγειρέψτε στον ατμό στο επίπεδο ραφιού 2, στη ρύθμιση ατμομαγειρέματος 3, στους 99°C για 20 λεπτά.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Τοποθετήστε 3 spring roll σε κάθε πιάτο (προθερμασμένο), σερβίρετε με φύλλα ταϊλανδέζικου βασιλικού και πασπαλίστε με ψημένους σπόρους σουσαμιού, βάζοντας στο πλάι σόγια σως και γλυκιά σάλτσα τσίλι.
-
Γκασπάτσο με γαρίδες γίγας στον ατμό
Αυτή η κρύα σούπα ισπανικής προέλευσης είναι μια υπέροχη γευστική πρόταση.
-
Κρεμμυδόσουπα "στη σακούλα"
Μια νέα εκδοχή της πολυαγαπημένης, κλασικής συνταγής, για μια σούπα με πρωτόγνωρο βάθος και ζεστασιά.
-
Μύδια α λα μαρινιέρ
Αν αυτό που ψάχνετε είναι ένα γρήγορο πιάτο με κορυφαία εμφάνιση και απλές παρασκευές, αυτή η κλασική γαλλική συνταγή θα σας κερδίσει.