Ερώτηση:
- Ποια μαγειρικά σκεύη είναι κατάλληλα για τις ζώνες μαγειρέματος με επαγωγική θερμότητα;
Ισχύει για:
- εντοιχιζόμενη επαγωγική εστία
- ελεύθερη κουζίνα με επαγωγική εστία
Επίλυση:
1. Τα μαγειρικά σκεύη είναι κατάλληλα για επαγωγική εστία, εάν:
- Το νερό βράζει πολύ γρήγορα σε μια ζώνη ρυθμισμένη στην υψηλότερη σκάλα μαγειρέματος.
- Ένας μαγνήτης έλκεται από τον πάτο του μαγειρικού σκεύους.
Σημαντικό: Η βάση των μαγειρικών σκευών πρέπει να έχει το μεγαλύτερο δυνατό πάχος και να είναι όσο πιο επίπεδη γίνεται.
2. Υλικό μαγειρικών σκευών:
- Κατάλληλο: χυτοσίδηρος (μαντέμι), ατσάλι, ατσάλι εμαγιέ, ανοξείδωτο ατσάλι, με πολυστρωματικό πυθμένα (και σωστή σήμανση από τον κατασκευαστή).
- Ακατάλληλο: αλουμίνιο, χαλκός, μπρούντζος, γυαλί, κεραμικό, πορσελάνη.
3. Διαστάσεις μαγειρικών σκευών
- Οι επαγωγικές ζώνες μαγειρέματος προσαρμόζονται αυτόματα στη διάσταση της βάσης του μαγειρικού σκεύους.
- Ωστόσο, το σκεύος θα πρέπει να έχει μια ελάχιστη διάμετρο ανάλογα με το μέγεθος της ζώνης μαγειρέματος.
- Ανατρέξτε στην πλήρη περιγραφή στο εγχειρίδιο χρήστη, καθώς οι μέθοδοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της συσκευής.