Γ
Γνωρίζατε ότι πετάμε το 1/3 των τροφίμων που αγοράζουμε;
Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε την πιθανή σπατάλη νόστιμες συνταγές;
Μπορούμε να αποφύγουμε την σπατάλη τροφίμων;
Η σπατάλη που κάνουμε μπορεί να χωριστεί σε 3 κατηγορίες: σπατάλη που αποφεύγεται, σπατάλη που δεν αποφεύγεται και σπατάλη που μπορεί να αποφευχθεί.
Μείωση της σπατάλης τροφίμων
Το 61% της σπατάλης αποφεύγεται: πρόκειται για φαγητό που θα μπορούσε να καταναλωθεί αν είχε γίνει καλύτερη διαχείριση.
Το 19% της σπατάλης δεν μπορεί να αποφευχθεί: πράγματα όπως σακουλάκια τσαγιού και κόκαλα κοτόπουλου.
Συνταγές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων
Το 20% κατηγοριοποιείται ως σπατάλη που μπορεί να αποφευχθεί. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τρόφιμα που βλέπετε εδώ: φλούδες πατάτας, κοτσάνια μπρόκολου και πράσινες κορυφές λαχανικών.
Μπορούν άνετα να καταναλωθούν, με τη σωστή παρασκευή. Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε την πιθανή σπατάλη σε νόστιμο πιάτο: