Πώς να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων

Τελευταία ενημέρωση 15/5/2020 12:15 μμ

Γ

Γνωρίζατε ότι πετάμε το 1/3 των τροφίμων που αγοράζουμε; 


Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε την πιθανή σπατάλη νόστιμες συνταγές; 



Μπορούμε να αποφύγουμε την σπατάλη τροφίμων;

Η σπατάλη που κάνουμε μπορεί να χωριστεί σε 3 κατηγορίες: σπατάλη που αποφεύγεται, σπατάλη που δεν αποφεύγεται και σπατάλη που μπορεί να αποφευχθεί. 


Μείωση της σπατάλης τροφίμων

Το 61% της σπατάλης αποφεύγεται: πρόκειται για φαγητό που θα μπορούσε να καταναλωθεί αν είχε γίνει καλύτερη διαχείριση. 


Το 19% της σπατάλης δεν μπορεί να αποφευχθεί: πράγματα όπως σακουλάκια τσαγιού και κόκαλα κοτόπουλου. 


Συνταγές για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων

Το 20% κατηγοριοποιείται ως σπατάλη που μπορεί να αποφευχθεί. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και τρόφιμα που βλέπετε εδώ: φλούδες πατάτας, κοτσάνια μπρόκολου και πράσινες κορυφές λαχανικών. 


Μπορούν άνετα να καταναλωθούν, με τη σωστή παρασκευή. Δείτε πώς μπορείτε να μετατρέψετε την πιθανή σπατάλη σε νόστιμο πιάτο: