Πώς να ψήνετε αρτοποιήματα και γλυκά με τον φούρνο ατμού AEG

Τελευταία ενημέρωση 26/9/2023 1:44 μμ

Bread baked with steam

Εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας φτιάχνοντας επαγγελματικού επιπέδου ψωμί και κέικ με τον φούρνο ατμού AEG. Χάρη στις ενσωματωμένες λειτουργίες ψησίματος για αρτοποιήματα και γλυκά, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα στο σπίτι σας θα μοιάζει να έχει βγει από επαγγελματικό φούρνο. Οι διαθέσιμες λειτουργίες στον φούρνο σας εξαρτώνται από το εκάστοτε μοντέλο.

Διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ψήσετε αρτοποιήματα και γλυκά στον φούρνο ατμού AEG:

  • Λειτουργία Dough proving: Ο ατμός δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για το ομοιόμορφο φούσκωμα της ζύμης, συμβάλλοντας στο πιο γρήγορο φούσκωμα και το αφράτεμά της, χωρίς να ανησυχείτε για τυχόν έκθεση σε κρύο αέρα
  • Λειτουργία Bread baking: Ψήστε ψωμί που έχει φουσκώσει τέλεια, μαλακό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά
  • Λειτουργία Steamify®: Φτιάξτε ομοιόμορφα ψημένο κέικ με μαλακή, ζουμερή υφή εσωτερικά και κορυφαία γεύση, αλλά και ροδισμένη, τραγανή, εξωτερική επιφάνεια
  • Ρύθμιση Manual: Ορίστε χειροκίνητα το επίπεδο ατμού για το ψήσιμο ψωμιού και κέικ



Λειτουργία Dough proving

Η λειτουργία Dough proving του φούρνου σας διαμορφώνει το ιδανικό περιβάλλον για το φούσκωμα ζύμης.

  • Βάλτε τη ζύμη σε ένα σκεύος στη σχάρα του πρώτου επιπέδου. Δεν χρειάζεται να καλύψετε τη ζύμη, χάρη στην υγρασία
  • Επιλέξτε τη λειτουργία Dough proving και δείτε τη ζύμη να αρχίζει να φουσκώνει
  • Η θερμοκρασία είναι αυτόματα ρυθμισμένη στους 35°C, είναι ιδανική για το φούσκωμα ζύμης σε ατμό

Λειτουργία Bread baking

Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Bread baking για να φτιάξετε ψωμιά και ατομικά ψωμάκια επαγγελματικού επιπέδου από άποψη τραγανότητας, χρώματος και γυαλιστερής κρούστας.

  • Προσθέτει ατμό για να βοηθήσει το φούσκωμα της ζύμης και στη συνέχεια συνδυάζει ατμό με θερμότητα για να πετύχει μια τέλεια χρυσαφένια κρούστα
  • Παρέχει ιδανική θερμοκρασία και περιβάλλον για μείγματα που περιέχουν μαγιά
  • Ξεκινά στους 180 °C, αλλά μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα σύμφωνα με τη συνταγή του ψωμιού που ψήνετε

Λειτουργία Steamify®

Αν ο φούρνος σας διαθέτει τη λειτουργία Steamify®, τότε το ψήσιμο αρτοποιημάτων και γλυκών με ατμό θα είναι πιο εύκολο από ποτέ.

  • Επιλέξτε το Steamify® και ορίστε τη θερμοκρασία που αναφέρεται στη συνταγή σας. Βάσει της θερμοκρασίας, ο φούρνος ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο ατμού για εσάς
  • Όταν χρησιμοποιείτε το Steamify®, ο φούρνος σας θα σας ενημερώνει για τα αποτελέσματα που μπορείτε να περιμένετε βάσει της θερμοκρασίας, π.χ. οι 155-230°C είναι τέλεια θερμοκρασία για ένα ψωμί ή ένα κέικ με ελαφρώς τραγανή εξωτερική επιφάνεια, παραμένοντας ζουμερό και μαλακό εσωτερικά
  • Αν ρυθμίσετε το χρονόμετρο ενώ βρίσκεστε σε αυτό το επίπεδο θερμοκρασίας, η θερμότητα από τις κάτω αντιστάσεις θα ανάψει τα τελευταία λεπτά για ένα τραγανό αποτέλεσμα στο κάτω μέρος. Μάθετε περισσότερα για τη χρήση του Steamify®

Χειροκίνητη ρύθμιση επιπέδου ατμού

Αν ο φούρνος σας δεν διαθέτει τις λειτουργίες Bread baking ή Steamify®, ρυθμίστε χειροκίνητα το επιθυμητό επίπεδο ατμού. Όταν ψήνετε ψωμί ή κέικ με ατμό, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά επίπεδα υγρασίας και να κάνετε συνδυασμό με ξηρή θερμότητα για τραγανό τελείωμα. Ανάλογα με το μοντέλο φούρνου που διαθέτετε, μπορείτε να έχετε έως και τέσσερα επίπεδα υγρασίας με τα οποία μπορείτε να μαγειρέψετε.

Αν έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε:

  • Humidity Medium – για ψήσιμο ψωμιού και γλυκών αρτοποιημάτων
  • Humidity Low – για πίτες, μάφιν και μπισκότα

Στη συνέχεια, ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία και ξεκινήστε το ψήσιμο. Ολοκληρώστε με ξηρή θερμότητα για πιο τραγανή εξωτερική επιφάνεια

Συμβουλές και μυστικά

  • Δοκιμάστε να ζεστάνετε μπαγιάτικο ψωμί με λίγο ατμό για μερικά λεπτά. Η λειτουργία Steam Regenerating που είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα μοντέλα είναι ιδανική για αυτό 
  • Όταν ψήνετε ψωμάκια ή μικρά καρβέλια με μαγιά, φροντίζετε η λαδόκολλα να μην βγαίνει έξω από το ταψί. Το επιπλέον κομμάτι λαδόκολλας δίνει λανθασμένη ροή στον θερμό αέρα και επηρεάζει την κατανομή της θερμότητας
  • Χρησιμοποιήστε ένα ταψί ζαχαροπλαστικής με οπές που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία της θερμότητας, χάρη στην οποία θα πετύχετε την τέλεια χρυσαφένια κρούστα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταψί ζαχαροπλαστικής και άλλα αξεσουάρ, επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημά μας



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μοντέλο του φούρνου σας, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήστη. Μπορείτε να βρείτε το εγχειρίδιο χρήστη εδώ.

Τώρα που έχετε μάθει για το ψήσιμο ψωμιού και κέικ με ατμό, κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για το μαγείρεμα με ατμό.

Καταχώριση προϊόντων
Καταχώριση προϊόντων

Καταχωρίστε τα προϊόντα σας στο MyAEG ώστε να βρίσκετε όλα όσα χρειάζεστε σε ένα μέρος.