Αιτία: χρησιμοποιείτε πολύ νερό όταν ψήνετε ένα μικρό κομμάτι κρέατος σε μεγάλο ταψί. Το νερό εξατμίζεται πολύ γρήγορα και το κομμάτι κρέας ξεραίνεται από το ψήσιμο.
Χρησιμοποιήστε ένα μικρό ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος που να ταιριάζει στο μέγεθος του ψητού.
Εναλλακτικά, τοποθετήστε το ψητό σε σχάρα και τοποθετήστε ένα πυρίμαχο σκεύος ίδιου μεγέθους με το ψητό στο ταψί κάτω από το ψητό για να συλλέγει τα υγρά.
Προαιρετικό: Προσθέστε λίγο νερό, όχι περισσότερο από 200 - 400 ml. Μην προσθέτετε άλλο νερό κατά το ψήσιμο.
Η χρήση θερμού αέρα για το ψήσιμο θα προκαλέσει μεγαλύτερη εξάτμιση.
Ο ζεστός αέρας που κυκλοφορεί δημιουργεί περισσότερο ατμό στον θάλαμο του φούρνου. Όταν χρησιμοποιείται θερμός αέρας για μαγείρεμα, το φαγητό θα στεγνώσει περισσότερο.
Όταν μαγειρεύετε φαγητά που παράγουν πολλή υγρασία, χρησιμοποιήστε τη θερμότητα που προέρχεται από την πάνω και την κάτω αντίσταση.