Ανακαλύψτε

Φούρνοι ατμού

Food cooked with AEG Steam Ovens

Γιατί να επιλέξετε φούρνο ατμού;

Ένας φούρνος ατμού κάνει ό,τι και ο τωρινός σας φούρνος, αλλά σας βοηθάει να ανεβείτε επίπεδο στο μαγείρεμά σας. Ο φούρνος που έχετε περιβάλλει το φαγητό με ξηρή θερμότητα. Οι φούρνοι ατμού προσθέτουν ατμό στη διαδικασία. Αυτή η επιπλέον υγρασία βελτιώνει τη γεύση, την υφή και το χρώμα, ενώ διατηρεί το φαγητό τραγανό, μετατρέποντας κάθε μπουκιά σε αριστούργημα. Αλλά μην ακούτε μόνο εμάς...

Τελειοποιήστε τις μεθόδους

Το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία είναι το μυστικό όπλο όταν δημιουργείτε πεντανόστιμα φαγητά. Η κορυφαία σεφ και ειδικός του Tasteology Catalina Vélez εξηγεί ότι όταν μαγειρεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ο ατμός και η θερμότητα συνδυάζονται για να σιγομαγειρέψουν τα υλικά σας. Αυτό εξασφαλίζει ότι το φαγητό σας διατηρεί τη νόστιμη γεύση του, τη σημαντική υγρασία και τη θρεπτική του αξία. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε φαγητά που λιώνουν στο στόμα.

Η επιστήμη πίσω από το καλύτερο ψήσιμο

Το καλό ψήσιμο είναι τέχνη. Το τέλειο ψήσιμο είναι επιστήμη. Στη δημιουργία ενός αριστουργήματος, η προσθήκη ατμού είναι εξίσου σημαντική με το κάθε πέρασμα του πινέλου μαγειρικής σας. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ο πολυλειτουργικός μας φούρνος με SteamBake προσθέτει την ιδανική ποσότητα ατμού στο ψήσιμό σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερα, ταχύτερα φουσκώματα και πιο τραγανές κρούστες.

Τρία βήματα για καλύτερο ψήσιμο με το SteamBake

  • Προσθήκη νερού στον Πολυλειτουργικό φούρνο ατμού PlusSteam
    1
    Βήμα 1

    Τοποθετήστε 100 ml νερό στο εσωτερικό του φούρνου στο κάτω μέρος.

  • Το κουμπί ατμού στον Πολυλειτουργικό φούρνο ατμού PlusSteam
    2
    Βήμα 2

    Επιλέξτε το πρόγραμμα SteamBake και πιέστε το κουμπί Ατμού.

  • Ψήσιμο στον Πολυλειτουργικό φούρνο ατμού PlusSteam
    3
    Βήμα 3

    Αφήστε τον φούρνο να προθερμανθεί για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, μπορείτε να ψήσετε το αριστούργημά σας. Απολαύστε.

Προσθέστε ατμό στον σολομό σας

Γλιτώστε το σιγανό βράσιμο του σολομού. Επιλέξτε τον ατμό. Όταν μαγειρεύετε σολομό σε έναν φούρνο SteamBoost, το απαλό μαγείρεμα τον διατηρεί τρυφερό και δεν τον αφήνει να στεγνώσει. Τα αποτελέσματα ξεχωρίζουν αμέσως. Ο ατμός βοηθά το φαγητό να διατηρεί το φυσικό του χρώμα. Με αυτή τη ζωντανή απόχρωση πορτοκαλί, δείχνει τόσο καλό όσο είναι και η γεύση του.

Γιατί να μαγειρεύετε με sous vide;

Στους φούρνους μας SteamPro με sous vide μπορείτε να επιτύχετε αποτελέσματα τα οποία είναι αδύνατο να έχετε με έναν απλό φούρνο. Οι σακούλες κενού αέρος επιβραδύνουν την οξείδωση, διατηρώντας τη γεύση. Η θερμοκρασία διατηρείται εντός εύρους μισού βαθμού. Αυτή η ακρίβεια σας προσφέρει πεντανόστιμες γεύσεις και δυνατότητα αναπαραγωγής του αποτελέσματος ξανά και ξανά. Η τεχνική sous vide μπορεί να είναι προηγμένη, αλλά η AEG την κάνει εύκολη.

Θέλετε να μαγειρέψετε κάτι καινούριο;

Κάντε λήψη εδώ της εφαρμογής My AEG που ξεχειλίζει από νόστιμες συνταγές και ιδέες και επεκτείνετε τη λίστα με τα αγαπημένα σας.

Περισσότερα πλεονεκτήματα των φούρνων ατμού

Ο ατμός βελτιώνει το κάθε φαγητό

Ό,τι και αν θέλετε να μαγειρέψετε, υπάρχει ένα πρόγραμμα ατμού για να το απογειώσει. Το χαμηλό επίπεδο ατμού σάς βοηθάει να μαγειρέψετε αρτοσκευάσματα και ψητά που λιώνουν στο στόμα. Το μεσαίο επίπεδο ατμού μπορεί να μεταμορφώσει το περισσευούμενο φαγητό και να το κάνει να έχει γεύση φρεσκομαγειρεμένου. Το μέγιστο επίπεδο ατμού είναι ο ταχύτερος, πιο γευστικός και πιο υγιεινός τρόπος για να απολαύσετε ψάρι, λαχανικά, ρύζι και κους-κους.

Ένα ομοιόμορφα ψημένο κέικ σοκολάτας

Τέρμα στην αβεβαιότητα

Οι φούρνοι SteamPro διαθέτουν όλα όσα χρειάζεστε για να μαγειρεύετε πάντα πεντανόστιμα φαγητά. Ο αισθητήρας υγρασίας ελέγχει με ακρίβεια τα επίπεδα υγρασίας κατά το μαγείρεμα. Και η θερμότητα κατανέμεται πάντα ομοιόμορφα χάρη στο σύστημα ροής αέρα ThermiC°. Έτσι, είτε μαγειρεύετε με θερμότητα είτε με ατμό, πάντα θα απολαμβάνετε εκπληκτικό φαγητό.

Το καθαρό εσωτερικό ενός φούρνου ατμού της AEG

Εύκολο μαγείρεμα, εύκολο καθάρισμα

Οι φούρνοι μας κάνουν εύκολο το μαγείρεμα με ατμό. Και όταν τελειώσετε με το μαγείρεμα, κάνουν εύκολο και το καθάρισμα. Τα προγράμματα καθαρισμού με ατμό βοηθούν στην αφαίρεση επίμονων κατάλοιπων φαγητού. Και ο πυρολυτικός καθαρισμός καίει τυχόν κατάλοιπα φαγητού και τα μετατρέπει σε μια λεπτή στάχτη η οποία σκουπίζεται χωρίς κόπο. Έτσι, μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη δημιουργία εκπληκτικών φαγητών χωρίς να ανησυχείτε για το καθάρισμα μετά.

Το αντικολλητικό ταψί ψησίματος MaxiKlasse

Ψήστε σαν επαγγελματίας

Η τελειοποίηση των φύλλων κρούστας και του χωριάτικου ψωμιού είναι εύκολη με τα καλύτερα αξεσουάρ φούρνου ατμού. Το ταψί ψησίματος MaxiKlasse με διάτρητη βάση εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας. Και η μεγάλη, αντικολλητική επιφάνεια είναι τέλεια για το ψήσιμο αρτοσκευασμάτων διαφόρων μεγεθών. Έτσι μπορείτε να απολαύσετε ροδοψημένες, τραγανές μπαγκέτες με επαγγελματικό αποτέλεσμα.